Mirror lab by VAV Architects

Via Dezeen

The idea of exploring the mirror for the installation has grown from the desire to capture, explore and experiment with the landscape, rather than the built form. The project itself is not important on it’s own, as much as is its relationship with the site.

The mirror lab is merely a tool to explore and capture the views of the existing and by doing so it becomes invisible, completely dissolving into the landscape. A simple insertion into the bridge, solely supported by the two points, mirror lab adds a new dimension to the site, both inside the arc, by doubling and inverting the space, and outside, by capturing and framing the views.

Pivoting through the centre, the door allows the visitors to interact with and become part of the installation, immersing themselves into and exploring both the real and the reflected landscapes.

Architects: VAV Architects
Place: Bridge de Sant Roc, Olot, Spain
Material: bridge, mirror, timber, plywood, landscape
Function: gate
Time: 5 days

[ Continue ]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s