Folly

Via Dezeen

Architects: Baumhauer
Material: larch wood, oriented strand board, highly polished stainless steel
Completion: June 2010
Location: Southern Germany
Photography: Julien Lanoo

The pavillion, which was comissioned privately, was originally conceived and planned as a tea house.

In the course of the planning phase, the project evolved into a decorative and ornamental structure that was given a new purpose.

It grew into a Folly of the kind that populated 18th century landscaped gardens in England and 
turned into an edifice without a clear definition – a larger than lifesize abstract piece of furniture.

Niches in the facade, the roof as well as the interior, where cushions await, invite reposal.

The exterior consists of planed boards of larchwood, whose smoothness contrast with the weathering process. No flashing (cover sheet), socket or visible attic detract from the sharp edges and solidity of the structure – in part to ensure that the aging process will appear completely homogeneous.

[ Continue ]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s