Minimalist House

Via Dezeen

This building is a court house for a couple in Itoman-shi, Okinawa, Japan. The house is built on a 3M grid module in all XYZ directions, while it is composed of 4 vertical plates as exterior walls and 1 horizontal plate as a roof slab.

A functional layout is created by inserting a void of 3M x 18M which is the court for the house and wall-like furniture into the concrete structure space which dimensions are 3.0M (3×1) high by 9.0M (3×3) wide and by 18.0M (3×6) long.

The space composition is characterized by the division of the house into two areas by a like-wall furniture. The first area is composed of the living room, dining room, and bedroom as an interior space connecting with the exterior court in a linear arrangement, while the other space is composed of the kitchen, powder room, and study room in a succession.

The shower room, toilet, small court, and various storages are laid out in this wall-like unit, which also incorporates the services ; all spaces combined together create a lifestyle that minimize the division of the space as much as possible.

With regards of the natural light of Okinawa’s climate, the internal space connecting with the outside is designed with eaves in order to control the amount of direct sunlight coming inside the house.

[ Continue ]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s