Container Studio

Via ArchDaily, by Nico Saieh:

Architects: Maziar Behrooz Architecture
Location: Amagansett, NY, USA
Project Area: 840 sq ft
Project Year: 2010
Photographs: Dalton Portella & Francine Fleischer

The client needed an art studio close to her house (which we renovated in 2008). Her requirements were for a space of about 700 sf and a stringent budget of $60,000; and for a simple structure that would be both inviting and reflective.

Our solution was to use two 9’-6” x 40’ x 8’ shipping containers (cost: $2,500 each, delivered) perched over a 9’ foundation wall/cellar. By cutting 75% of the floor of the containers, we were able to move the painting studio to a lower level via a wide staircase and take advantage of a high ceiling. The staircase itself acts as a transitional space for viewing art work.

The upper floor provides a more intimate work area and a sitting area.

The containers were painted dark charcoal to maintain continuity with the original house and to recede in the shadows of a dense wooded site.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s